Sport fysiotherapie Utrecht

Fysiotherapie wordt veel geassocieerd met sporten. Sporten is bewegen, bewegen is gezond voor het menselijk lichaam. De fysiotherapeut zal u daarom voornamelijk in beweging willen krijgen en houden. Nu kan het ook voorkomen dat u door het sporten een blessure ontwikkelt of oploopt. De sportfysiotherapie in Utrecht bij FCU biedt een actieve aanpak om u zo snel mogelijk op uw oude niveau terug te krijgen. Door middel van spierversterkende oefeningen in balans en kracht heeft u zelf ook de regie in handen voor uw revalidatie. De sportfysio in Utrecht zorgt voor een juiste opbouw in trainingsvormen waar gebruik wordt gemaakt van diverse modellen zoals de Rehaboom. De fysiotherapeut zal beoordelen wat uw belasting – belastbaarheid is en op basis van deze kennis een actief revalidatieplan opstellen.

 

Sportfysiotherapie in Utrecht

Bij FCU maken wij ook gebruik van de medical tape technieken en sporttape. U ondervindt hierdoor mogelijk meer steun en vermindering in pijnklachten. Bij sporttape wordt een gewricht vaak geïmmobiliseerd, waar medical tape vermindering of verhoging in spierspanning kan bieden. De keuze hiervoor wordt door de sportfysio in Utrecht beoordeeld.

 

Preventie is beter dan voorkomen:

Bent u weer volledig in staat van uw sport te genieten zonder lichamelijke klachten, dan helpt FCU ook mee aan een preventieplan om eventuele nieuwe blessures te voorkomen. Wij geven advies in onder andere looptechnieken, schoeisel, mate van rust en activiteit, ademhaling en materiaal. Het advies zal gericht zijn op uw specifieke sport of behoeften. Dit betekent op een veilige manier genieten van uw sport door sportfysiotherapie in Utrecht.

Hoe werkt het bij Fysio Centrum Utrecht?

Maak een afspraak of neem contact met ons op

Klanttevredenheid

Wat onze klanten zeggen over ons