Heeft u last van een tennisarm?

Een tennisarm is een veel voorkomende klacht aan de onderarm. Het gaat hierbij om een irritatie of ontsteking van de buitenste elleboogknobbel. Hieraan zitten de spieren van de onderarm verbonden. Druk op de buitenste elleboogknobbel is pijnlijk en ook bepaalde bewegingen die u doet met uw onderarm en hand geeft pijnklachten. Een tennisarm ontstaat vooral als u veel repeterende beweringen met uw onderarm of hand doet. Een plotselinge zware belasting kan hier ook de oorzaak van zijn. Een tennisarm is te genezen, maar het beste laat u een tennisarm op tijd behandelen. Bij een te late behandeling kan het genezingsproces zeer lang duren.

ischias-frozen-schoulder-en-kniepijn

Een tennisarm behandeling bij Fysio Centrum Utrecht

Voor een tennisarm behandeling krijgt u bij Fysio Centrum Utrecht alle hulp die u nodig heeft. Genezing van een tennisarm kan in de meeste gevallen binnen zes maanden. Daarbij is wel uw gedrag van groot belang. Wij helpen u hierbij, zodat er ook daadwerkelijk op korte termijn goede resultaten te zien zijn. Wij leggen u exact uit wat de behandeling inhoudt en waar het goed voor is. Mochten er toch nog specialistische behandelingen nodig zijn buiten fysiotherapie om, dan verwijzen wij u graag door naar een samenwerkende specialist.

Met tennisarm klachten naar de fysiotherapeut

Heeft u tennisarm klachten? Maak dan tijdig een afspraak met Fysio Centrum Utrecht. Een snelle genezing heeft vooral veel kans als u er op tijd bij bent. Tijdens het onderzoek worden meerdere plekken onderzocht die mogelijk een rol spelen bij de oorzaak van een tennisarm. Denk aan de vingers, pols, elleboog, schouders en nek. Behandeling bestaat vooral uit het aanleren van bepaalde oefeningen en technieken. Zo voorkomt u overbelasting en krijgt uw arm de gelegenheid om te genezen. U leert bepaalde oefeningen die u thuis of op het werk kunt uitvoeren, het aanleren van rektechnieken en hoe u uw houding kunt aanpassen. Wanneer u deze vormen van zelfhulp onder begeleiding van de fysiotherapeut toepast, dan zult al snel goede resultaten bereiken.

Maak een afspraak of neem contact met ons op