Nekklachten zijn zeer goed te behandelen

Veel mensen ervaren wel eens nekklachten. Soms af en toe en soms is het een voortdurende nekpijn. Geldt dit ook voor u? Heeft u hier wel eens iets aan laten doen of in ieder geval naar laten kijken? Veel te vaak nog worden nekklachten genegeerd en wordt het op tijdelijk stress geschoven. Dit kan natuurlijk, maar welke oorzaak de nekklachten ook hebben, er is een goede behandeling mogelijk. De oorzaak van nekklachten kan heel verschillend zijn. Bent u al op leeftijd, dan is de kans groot dat het slijtage oftewel artrose betreft. Nog vaker zal een verkeerde lichaamshouding de oorzaak zijn en ook spanning en stress kunnen een rol spelen bij nekklachten.

fcu_def-01

Welk soorten van nekpijn zijn er?

Nekpijn is erg hinderlijk en kan bij ernstige gevallen zelfs uw bewegingsvrijheid beperken. Dit is wel afhankelijk van de soort nekpijn die u ervaart. Nekpijn kan acuut zijn, maar ook chronisch. Soms blijft nekpijn beperkt tot het gebied van de nek, maar vaak straalt de pijn uit naar de schouders, de rug of het hoofd. Nekpijn kan ook samengaan met stijfheid van de nek en vaak ook van de schouders. Dit is een veelgehoorde klacht bij spanningsnekpijn. Als u beginnende stijfheid ervaart bij uw nekpijn, dan doet u er goed aan om gewoon te blijven bewegen. Dit is de beste oplossing om volledige stijfheid te voorkomen. Het komt niet veel voor, maar in sommige gevallen kan nekpijn veroorzaakt worden door een nekhernia. Een kraakbeenschijf drukt dan tegen de zenuw aan en dit veroorzaakt de pijn.

Wat is een goede nek behandeling bij de fysiotherapeut?

Nekpijn is goed te behandelen. Ook al heeft u een bepaalde vorm van chronische en dus blijvende nekpijn, de klachten kunnen met een nek behandeling wel verminderen. Een fysiotherapeut zal op basis van de oorzaak, de klachten én samen met u een behandelplan opstellen. U kunt dan in aanmerking komen voor diverse behandelmethodes, zoals manuele therapie of Mulligan therapie. Ook dry needling blijkt een goede nek behandeling om klachten te verminderen. Als de oorzaak aan een verkeerde houding ligt, dan krijgt u houdingstherapie.

Maak een afspraak of neem contact met ons op