Waar kunt u terecht met stuitpijn?

Coccygodynie is de moeilijke benaming voor stuitpijn. Stuitpijn is een pijnlijke aandoening aan de stuit, oftewel het staartbeen. Het staartbeen is het onderste gedeelte van de wervelkolom en kan gevoeld worden direct boven de bilspleet. Het is dan ook logisch dat u stuitpijn vooral zult ervaren in de zithouding. Soms is een bepaalde zithouding niet meer mogelijk, doordat u zulke ernstige stuitpijn heeft. Ook het opstaan uit de zithouding kan ernstige pijn geven. In de meeste gevallen is de oorzaak van stuitpijn een val. Een verkeerde zithouding of uitoefening van bepaalde sporten kunnen het risico op stuitpijn vergroten. Heeft u last van stuitpijn? Fysiotherapie kan dan zeker helpen.

fcu_def-01

Fysio Centrum Utrecht helpt bij stuitpijn

Stuitpijn is erg hinderlijk, want u kunt niet meer een normale zithouding aannemen. Maak daarom een afspraak met Fysio Centrum Utrecht. Wij nemen uw klachten serieus en luisteren naar u. Wilt u snel geholpen worden? Dan is het mogelijk al binnen 24 uur een afspraak bij ons te plannen. We leggen u goed uit hoe een behandeling in elkaar zit en passen waar mogelijk uw wensen en voorkeuren toe. Desnoods werken wij samen of verwijzen wij u door naar een specialist bij een ernstige vorm van stuitpijn.

Voor stuitpijn naar de fysiotherapeut

Maakt u voor stuitpijn een afspraak met ons, dan komt u terecht bij onze bekkenfysiotherapeut. De bekkenfysiotherapeut is speciaal opgeleid voor klachten in deze streek, waaronder het staartbeen. Mocht een inwendig onderzoek nodig zijn, dan is de bekkenfysiotherapeut hiertoe bevoegd. Soms is dit namelijk nodig om de daadwerkelijke oorzaak van stuitpijn te achterhalen. Het kan namelijk ook zijn dat stuitpijn door de bekkenbodem wordt veroorzaakt. Als de daadwerkelijke oorzaak gevonden is, kan er gerichter een behandeling gegeven worden, desnoods in samenwerking met een specialist of een manueel therapeut. Tevens zullen adviezen omtrent de zithouding en het voorkomen van stuitpijn onderdeel van de behandeling zijn.

Maak een afspraak of neem contact met ons op