De pijn van een hamstringblessure

Heeft u een hamstringblessure opgelopen? Dan heeft u last van pijn aan de achterzijde van het bovenbeen. Op deze plek zitten namelijk de spieren die de hamstrings worden genoemd. In vrijwel alle gevallen ontstaan een hamstringblessure tijdens het sporten. Het gaat dan om onverwachtse of explosieve bewegingen, zoals sprinten of remmen. Meestal voelt u direct na de blessure een felle pijn en een gevoel van kramp. Het aanspannen en rekken van de spieren gaat moeizaam of helemaal niet. De plek van de blessure kan ook opgezet en blauw worden. Er zijn wel gradaties in pijn. In ernstige gevallen kan het voorkomen dat u last heeft van een gescheurde spier.

zweepslag

Wat moet u doen na een blessure aan de hamstring?

Direct na het optreden van een blessure aan de hamstring, kunt u het beste even rust nemen. Dit is belangrijk, omdat u nog niet weet hoe ernstig de blessure is. Maak daarom zo snel mogelijk een afspraak met een fysiotherapeut. De fysiotherapeut kan namelijk een diagnose stellen en u vertellen hoe ernstig de blessure is. Als de hamstring bijvoorbeeld totaal is gescheurd, dan zult u misschien geopereerd moeten worden. Dit is gelukkig niet in alle gevallen zo. Er zal dan ook een behandeling samengesteld worden naar aanleiding van de aard en ernst van de hamstringblessure.

Hoe gaat een hamstringblessure behandeling?

Sporten kunt u na een hamstringblessure nog niet direct. Ook al lukt het al om normaal en zonder pijn te wandelen, bij sporten gebruikt u uw hamstring op een heel andere wijze. Met bijvoorbeeld sportrevalidatie, zal het lukken om de hamstring voor te bereiden op het sporten. De hamstringblessure behandeling zal voornamelijk bestaan uit het oefenen, om de hamstring te trainen. De geleerde oefeningen zorgen ervoor dat u de hamstring weer sterk maakt. Doorgaans zult u na vier tot zes weken weer voorzichtig kunnen proberen te sporten en desnoods nog onder begeleiding van een fysiotherapeut.

Maak een afspraak of neem contact met ons op