Herstellen van een enkelblessure

Als u een enkelblessure heeft opgelopen, dan bent u niet de enige. Er zijn jaarlijks honderdduizenden Nederlanders die een bepaalde vorm van een enkelblessure oplopen. Een enkelblessure is de verzamelnaam van alle soorten klachten die u rondom de enkel kunt krijgen. Het verzwikken van de enkel zullen veel mensen herkennen. Dit is hinderlijk en zorgt ervoor dat u tijdelijk uit de roulatie ben. Heeft u klachten aan de enkelbanden, dan kan kunnen de klachten wat langer aanhouden. Soms is fysiotherapie nodig om het herstel te bespoedigen én om uw enkel sterker en stabieler te maken.

fcu_def-01

Heeft u last van een blessure aan uw enkel?

Heeft u last van een blessure aan uw enkel? Hoe u direct na het ontstaan van de blessure moet handelen, is afhankelijk van de oorzaak en de aard van de klachten. Als u valt of u raakt geblesseerd tijdens het sporten, dan is het verstandig om een arts naar de enkel te laten kijken. Het is namelijk altijd mogelijk dat uw enkel gebroken is. Gescheurde of beschadigde enkelbanden zijn de eerste dagen het beste af met rust en een drukverband. Toch zal na de eerste rustperiode de enkel weer in beweging moeten komen. Met fysiotherapie kunt u uw enkel hierop voorbereiden en weerbaarder maken.

Hoe gaat een enkelblessure behandeling?

Welk soort enkelblessure behandeling u moet ondergaan, is vooral afhankelijk van de aard van uw enkelblessure. Hangt de blessure samen met sport, dan is sportrevalidatie misschien een uitkomst. Medical taping kan zeer nuttig zijn als u de spieren in uw enkel wilt stabiliseren en ondersteunen. Het kan een belangrijke bijdrage leveren aan het weer mobiel worden. Een groot gedeelte van een enkelblessure behandeling, zal bestaan uit het aanleren van bepaalde oefeningen. Hierdoor wordt de kracht en stabiliteit van de enkel verbeterd. Maakt u daarom gerust een afspraak met de fysiotherapeut als u een enkelblessure heeft. Het zal het herstel alleen maar versnellen.

Maak een afspraak of neem contact met ons op