Heeft u last van tinnitus? Daar is wat aan te doen

Het begrip tinnitus zal niet iedereen bekend voorkomen. In de volksmond wordt tinnitus ook wel oorsuizen genoemd. Mensen die hieraan lijden, hebben last van gepiep, gebrom of een suizend geluid in het oor. Heeft u daar ook last van? Dan kan het best zijn dat er soms een taboe op rust. ´Het zit tussen de oren´ wordt er wel eens gezegd. Er wordt dikwijls gedaan alsof u het maar verzint, immers de omstanders horen niets. Nee, u verzint het niet, tinnitus is echt een hinderlijk probleem waar u zeker niet mee door hoeft blijven te lopen of mee moet leren leven.

fcu_def-01

Met tinnitus klachten naar de fysiotherapeut?

Doorgaans zullen patiënten met tinnitus eerst naar de huisarts en/of specialist gaan. Lang niet altijd kan een arts hier iets aan doen, maar wel kan de oorzaak hiervan vastgesteld worden. Er zijn twee soorten van tinnitus, namelijk objectieve en subjectieve tinnitus. Objectieve tinnitus is ook daadwerkelijk door de arts met een stethoscoop waar te nemen. Subjectieve tinnitus kunt alleen u waarnemen en dit komt ook het vaakst voor. De oorzaken kunnen heel divers zijn. In bijna de helft van alle tinnitus gevallen, blijkt het somatische tinnitus te zijn. Dit houdt in dat de oorzaak moet worden gezocht in nek- en schouderklachten. In dit geval kunt u heel goed bij een fysiotherapeut terecht voor een behandeling.

Hoe gaat een tinnitus behandeling bij de fysiotherapeut?

Als u ook last heeft van somatisch tinnitus, dan kunt u bij de fysiotherapeut terecht voor diverse behandelingen. De manuele therapeut kan de regio rond uw nek, schouders en rug behandelen. Daarnaast kunnen schouder- en nekklachten ook ontstaan door een verkeerde houding of door stress. De fysiotherapeut kan u informatie en advies geven hoe u uw houding kunt veranderen of wat u moet doen als u toch weer klachten krijgt. Soms kan het even zoeken zijn wat de juiste behandeling voor u is, maar samen met de fysiotherapeut gaat het zeker lukken om in ieder geval uw tinnitus klachten te verminderen.

Maak een afspraak of neem contact met ons op