Wat kunt u doen tegen kniepijn?

Als u last heeft van kniepijn, dan zult u zeker niet de enige zijn. Er zijn veel mensen die soms of voortdurend last hebben van de knie. Kniepijn is vaak erg hinderlijk. Soms is kniepijn dusdanig ernstig, dat u beperkt wordt in uw bewegingsvrijheid. Als u constante kniepijn heeft, dan zult u ongetwijfeld naar een huisarts en/of specialist zijn geweest. Afhankelijk van de oorzaak, zijn er verschillende manieren om kniepijn te behandelen. In het ergste geval is er zelfs een operatie nodig. Vaak kunt u al heel goed worden behandeld door een fysiotherapeut, een arts zal u soms doorverwijzen.

schouderpijn-beenpijn-nekklachten-whiplash-nek-schouderklachten

Wat zijn de meest voorkomende knieklachten?

Er zijn diverse soorten knieklachten waarvoor u terecht kunt bij een fysiotherapeut. U kunt kniepijn oplopen door een val of een stoot, waarbij de oorzaak duidelijk aanwijsbaar is. Dit wordt ook wel een trauma genoemd. Vaker zal het voorkomen dat kniepijn geleidelijk ontstaat. Het is dan niet duidelijk waar de oorzaak vandaan komt. De fysiotherapeut zal dan samen met u proberen om achter de oorzaak te komen, zodat er een gerichte behandeling gegeven wordt. Daarnaast zijn er veel mensen die knieklachten ervaren doordat zij klachten in een andere regio van het lichaam hebben. Bekend is bijvoorbeeld slijtage van de heup. De heup zelf hoeft dan nog niet pijnlijk te zijn, maar straalt de pijn juist uit naar de knie.

Hoe werkt een knie behandeling bij de fysiotherapeut?

Als u bij de fysiotherapeut komt voor kniepijn, dan zal eerst de oorzaak achterhaald moeten worden. Een knie bestaat uit veel verschillende onderdelen en die vaak met andere onderdelen in het lichaam verbonden zijn. Daarnaast kan er sprake zijn van acute kniepijn of chronische kniepijn. U ziet, een standaard behandeling voor kniepijn is er niet. U krijgt een behandeling op maat bij de fysiotherapeut. De behandeling richt zich op de genezing van kniepijn of om de pijn in bepaalde chronische gevallen te verminderen.

Maak een afspraak of neem contact met ons op