Heeft u last van lage rugklachten?

Heeft u last van lage rugklachten? U bent zeker niet de enige. Lage rugklachten is iets wat veel mensen ervaren. De één zal klachten in mindere mate hebben, terwijl iemand anders zware pijnklachten heeft. Niet altijd wordt de oorzaak van lage rugpijn gevonden. Bij veel mensen verdwijnen de klachten weer en zij laten zich ook niet behandelen. De groep mensen die zich wel laat behandelen, hebben lage rugklachten in de regel opgelopen door overbelasting. Dit kan overbelasting zijn door bepaalde werkzaamheden en waarbij de rug zwaar wordt belast, maar ook sporten kan een oorzaak zijn. Slijtage van de rugwervels is ook een vaak gehoorde oorzaak.

fcu_def-01

Voor een rug behandeling naar Fysio Centrum Utrecht

Welk soort rug behandeling u ook nodig heeft, bij Fysio Centrum Utrecht weet u zeker dat u betrouwbaar advies krijgt en u op uw gemak gesteld wordt. Wij leggen altijd duidelijk uit hoe de behandeling werkt. Zo weet u exact wat behandeling inhoudt. Uiteraard luisteren wij ook naar uw wensen en passen dit zoveel mogelijk toe in onze behandelingen. Zo ontstaat er een laagdrempelige en prettige samenwerking om u van uw lage rugklachten af te helpen.

De behandeling van lage rugpijn

Ook bij lage rugpijn geldt, ieder persoon is anders en kan een andere behandeling nodig hebben. Voor klachten kunt u een afspraak maken met een fysiotherapeut. Een fysiotherapeut is gespecialiseerd in verschillende soorten behandelingen. Ook voor uw rug zal een passende behandeling gevonden worden op basis van de oorzaak. De oorzaak is ook het eerste waar naar op zoek gegaan wordt. Enkele therapieën die u kunt volgen bij lage rugpijn, zijn bekkentherapie, houdingstherapie, manuele therapie, Mulligan therapie of dry needle therapie. Doorgaans zullen de klachten na drie behandelingen verminderd moeten zijn. Na een zestal behandelingen zijn de klachten bij de meeste patiënten verdwenen. De fysiotherapeut geeft ook adviezen om thuis oefeningen te doen of leert u uw houding aan te passen. Hiermee is lage rugpijn in de toekomst te voorkomen.

hoofdpijn

Maak een afspraak of neem contact met ons op