Leeft u ook met diabetes?

Het aantal patiënten met diabetes is in Nederland groeiende. Diabetes behoort tot één de meest voorkomende chronische ziektes. Als u ook diabetes heeft, dan kan dit soms hinderlijk zijn, maar ongetwijfeld zult u zich goed aan de omstandigheden hebben aangepast. Bij diabetes heeft u een insulinetekort, doordat het lichaam de bloedsuikers niet meer goed kan regelen. Afhankelijk van het type diabetes, zult u tabletten slikken of insuline inspuiten. Normaliter zult u onder medische behandeling staan bij diabetes, dus een fysiotherapeut zal op het eerste gezicht niet zo vanzelfsprekend lijken. Toch kan de fysiotherapeut samen met u een belangrijke bijdrage leveren aan betere leefomstandigheden.

fcu_def-01

Waarom bij diabetes klachten begeleiding van een fysiotherapeut?

Wetenschappelijke onderzoeken, maar ook in de praktijk ervaren diabetespatiënten, dat beweging helpt om de insulinegevoeligheid te verbeteren. Met andere woorden, uw bloedsuikerspiegel zal als u regelmatig beweegt, minder hoog worden. Bewegen heeft verder allerlei positieve gevolgen voor diabetes klachten. U zult zich veel fitter voelen, u heeft mogelijk minder diabetes nodig, waardoor het zelfs mogelijk is dat het medicijngebruik omlaag kan. Het is niet zo dat u volop aan het sporten moet. U moet bewegen in uw eigen tempo en in de omstandigheden die voor u gunstig zijn. Een deel van de diabetespatiënten is minder mobiel en juist voor hen is bewegen met hulp van een fysiotherapeut erg gunstig.

Hoe werkt een diabetes behandeling bij de fysiotherapeut

Bent u diabetespatiënt en wilt u meer bewegen? Als u niet wilt sporten of minder mobiel bent, dan kan de fysiotherapeut u helpen. Een diabetes behandeling bestaat dan ook uit een op uw persoonlijk afgestemd behandelplan. Wilt u conditietraining, krachttraining of uw balans en coördinatie beter in controle hebben? Als u maar beweegt en op uw tempo. De diabetes behandeling bestaat uit bewegen onder begeleiding en monitoring door de fysiotherapeut. U zult zien, dat u zich na een tijdje veel beter en fitter voelt en dat de fysiotherapeut uw vorderingen kan bevestigen.

Maak een afspraak of neem contact met ons op