Is een whiplash te genezen?

Heeft u een auto-ongeluk gehad of een ander soort ongeval en heeft u last van uw nek en schouders? Misschien dat u dan een whiplash heeft opgelopen. Ook als u al bij een arts bent geweest, een whiplash wordt soms over het hoofd gezien. Klachten kunnen zich ook op een later tijdstip ontwikkelen. Een whiplash is een vorm van een zweepslag, maar dan in de nek. Het moment dat u een whiplash oploopt, wordt uw hoofd krachtig vooruit en achteruit bewogen. Een auto-ongeluk is hierbij een veel voorkomende oorzaak. Als u aan een whiplash lijdt, zal de omgeving dit niet opmerken. Niet zelden zal whiplash door de omgeving onderschat worden.

fcu_def-01

Wat zijn de belangrijkste whiplash klachten?

U kunt last hebben van een veelheid aan whiplash klachten. Nekpijn en hoofdpijn zijn de meest gehoorde whiplash klachten. U zult regelmatig stijfheid van de nek ervaren, zoals u bijvoorbeeld ook heeft als u langdurige in eenzelfde houding achter een pc zit. De pijn hoeft zich niet altijd te concentreren in de nek. De pijn kan doorstralen naar de armen en zelfs de rug. Naast pijn aan diverse onderdelen van het bovenlichaam, zijn whiplash klachten ook slapeloosheid, oververmoeidheid, dubbel zien, concentratieverlies en het hebben van angststoornissen. U hoeft dus niet één bepaalde klacht te ervaren, meerdere klachten kunnen op een whiplash wijzen. Wilt u zekerheid dat u een whiplash heeft? Maak dan een afspraak met de fysiotherapeut.

Welk soort whiplash behandeling?

Hoewel whiplash soms zeer lang kan aanhouden, zullen de meeste mensen met een whiplash herstellen binnen een periode van zes weken. Er zijn uiteraard ernstige gevallen, waarbij het langer duurt, soms langer dan een jaar. Een whiplash behandeling bij een fysiotherapeut is dan ook zeker aan te raden. U kunt bijvoorbeeld behandeld worden door een manueel therapeut. Ook een (massage)behandeling van de rug en nek kan helpen. Daarnaast zal een fysiotherapeut u adviezen en tips geven hoe u uw houding kunt aanpassen. Hiermee leert u pijnklachten te onderdrukken door middel van uw houding.

Maak een afspraak of neem contact met ons op