Waar gaat u heen voor kaakklachten?

Als u last heeft van bepaalde klachten aan uw kaak, dan zult u niet direct aan de fysiotherapeut denken. Na een bezoek aan de huisarts of de specialist, kunt toch een doorverwijzing krijgen naar een fysiotherapeut. Dit zal vooral het geval zijn als de specialist geen duidelijk oorzaak kan vinden. Bepaalde klachten waarvoor u bij een fysiotherapeut terecht kunt, zijn onder andere tandenknarsen en het klemmen van de kaak. Ervaart u ook wel eens hoofdpijn, schouder- en nekklachten of oorsuizen zonder een duidelijke oorzaak? Dit zou in verband kunnen staan met kaakklachten. Doorgaans wordt een behandeling bij de fysiotherapeut op korte termijn als succesvol ervaren. U mag ook altijd zonder doorverwijzing een afspraak maken.

kaakfysio

Ga voor pijn aan de kaak naar Fysio Centrum Utrecht

Heeft u pijn aan de kaak, dan hoeft u niet altijd naar een specialist. Fysio Centrum Utrecht kan u ook helpen en hiervoor heeft u geen verwijzing van de huisarts nodig. Onze therapeuten nemen iedere patiënt uiterst serieus. U mag bij ons tijd en aandacht verwachten. U voelt zich bij ons snel op uw gemak, want wij luisteren naar uw klachten. Voor kaakklachten werken wij altijd samen met de patiënt, vooral als het om advies voor zelfbehandeling gaat. U krijgt van ons duidelijk informatie over de te volgen behandeling en u mag alles vragen. Maak daarom gerust een afspraak met ons, dan gaan we snel aan de slag om u van uw kaakklachten af te helpen.

Welke behandelingen voor klachten aan de kaak?

Uw kaakklachten zullen bij de fysiotherapeut nooit zomaar weg zijn door een bepaalde behandeling. De praktijk wijst uit, dat aanhoudende kaakklachten in de meeste gevallen te maken hebben met stress en spanning. U kunt door de jaren heen ook bepaalde gewoontes aangeleerd hebben. De behandeling bestaat uit begeleiding en adviezen voor zelfbehandeling. De fysiotherapeut kan u adviseren over bepaalde ontspanningsoefeningen voor als u stress ervaart of hoe u zelfmassage voor de kaakspieren kunt uitvoeren. Ook helpt de fysiotherapeut bij bewustwording, voor als u kaakklachten heeft door verkeerd aangeleerd gedrag. Foutieve gewoontes kunt u zo afleren. Mocht de fysiotherapeut andere oorzaken constateren, dan zal er mogelijk samengewerkt worden met een manueel therapeut of specialist.

Maak een afspraak of neem contact met ons op